Hodnocení výuky studujícími


Hodnocení výuky studujícími na FHS UK

Hodnocení výuky studujícími je důležitou součástí procesu zlepšování vzdělávání na FHS UK. Zpětná vazba od studujících se tradičně zjišťuje v modulu Anketa v SIS na konci každého semestru, kromě toho některé navazující magisterské studijní programy si zjišťují zpětnou vazbu vlastními detailnějšími dotazníky (Genderová studia, Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích), nebo se dále zaměřují na reflexi výuky se studujícími (Studia občanské společnosti).


Hodnocení je zveřejněno pro studující a zaměstnance v rámci Studijního informačního systému. S hodnocením se seznamují všichni vyučující předmětů v daném semestru a dále garanti studijních programů a vedoucí kateder. Hodnocení ve formě uzavřených otázek, ale zejména věcné a promyšlené komentáře studentek a studentů jsou cennou zpětnou vazbo a pomáhají odstraňovat nedostatky ve výuce i zlepšovat celkovou koncepci předmětů nebo i studijních programů. S výsledky hodnocení se dále seznamuje proděkanka pro akademické kvalifikace a kvalitu vzdělávání a informuje o nich kolegium děkanky.


Informační setkání s vyučujícími k hodnocení výuky proběhlo 9. 5. 2024.


Hodnocení výuky studujícími na Univerzitě Karlově

Hodnocení výuky studujícími upravuje Řád pro zajišťování zpětné vazby od uchazečů, studentů a absolventů Univerzity Karlovy (více zde). Tématem hodnocení výuky studujícími (HVS) se na rektorátu zabývá Oddělení kvality vzdělávací činnosti a akreditací (více zde).


UK v současnosti usiluje o zvýšení návratnosti napříč fakultami a o určitou míru sjednocení systému hodnocení na univerzitě. Většina fakult v současnosti využívá k hodnocení Anketu v SIS, zatímco několik fakult využívá aplikaci vyvinutou FF UK. Z hlediska počtu aktivních studujících jich v Anketě hodnotí asi polovina, zatímco druhá polovina hodnotí v aplikaci. S dokončením vývoje nového SIS očekáváme integrací evaluační aplikace FF UK do SIS.


Pro dosažení těchto cílů a sdílení dobré praxe byla ustanovena pracovní skupina HVS (více zde). Zasedání se uskutečnila: 1. 11. 2022; 12.5.2023; 3. 11. 2023; 6. 3. 2024.


Dále se konají kulaté stoly k HVS pro akademickou obec UK, organizované a řízené prorektorem pro koncepci a kvalitu vzdělávací činnosti UK (více zde). Uskutečněné: 1. 11. 2022 ; 13. 4. 2023.


Poslední změna: 15. květen 2024 13:10 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Fakulta humanitních studií

Pátkova 2137/5

182 00 Praha 8 - Libeň


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČ: 00216208

DIČ: CZ00216208

Podatelna

Všechny kontakty


Jak k nám